Ontdek het fijne Waalwijk!

Waalwijk is een middelgrote stad in Noord-Brabant dat dichtbij de grotere steden Tilburg en ’s-Hertogenbosch ligt. Waalwijk stond altijd bekend om zijn schoenindustrie. Verschillende historische gebouwen deden vroegen te dienst als leder- of schoenfabriek. In april 2022 zal Waalwijk in de binnenstad op het Raadhuisplein dan ook ‘het Schoenenkwartier’ openen, wat een prachtig museum zal worden over de rijke geschiedenis van deze ambacht. Ook de Sint Jan de Doperkerk van Waalwijk trekt van ver de aandacht. Het is de grootste neo-Byzantijnse kerk van Nederland, dat is omgedoopt tot een museum dat gratis bezocht kan worden door het publiek.

Het Waalwijk van nu staat vooral bekend om zijn fijne winkelgebied, waar de bewoners van de omliggende dorpen heen gaan voor een dagje winkelen. Zo vindt u in het centrum van de stad het winkelcentrum ‘De Els’, met zowel kleine lokale winkeltjes, als de grotere internationale kleding ketens. Ook kent Waalwijk een grote woonboulevard, dat zeker een dag aan wooninspiratie kan vullen!

Op het karakteristieke Raadhuisplein in het centrum kunt u ook heerlijk op het terras zitten of een hapje eten in een van de restaurants van Waalwijk. Hier vindt ook elke woensdag de wekelijkse markt plaats, waar zowel kramen met vers groente en fruit staan, als leuke andere kramen met verschillend koopwaar. Houdt u van een avondje cultuur? Dan biedt theater De Lest in Waalwijk een leuk en variërend programma van muziek, cabaret en theater.

Wat het wonen in Waalwijk voor velen vooral erg fijn maakt, is de rijke natuurgebieden die dichtbij de stad te vinden zijn. Aan de stad liggen de bekende Loonse en Drunense duinen. Een nationaal park met het grootste stuifzand gebied van West-Europa. Deze grote zandvlakte wordt omringt door prachtige bebossing, waar veel gewandeld en gefietst kan worden. Ten noorden en oosten van Waalwijk ligt het Gansooiense Uiterwaard en de Westelijke Langstraat, wat beiden unieke beschermde natuurreservaten zijn waar mooie wandelingen te maken zijn.

Ondanks dat Waalwijk geen treinstation heeft, beschikt het wel over het  busstation Vredesplein, waar veel bussen langs komen. Hierdoor zijn de omliggende dorpen en steden makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen 20 minuten in Tilburg of ’s-Hertogenbosch, wat Waalwijk tot een fijne woonplek maakt als u werkzaam bent in een van deze steden.

Als u een kleine, rustige stad zoekt, die toch beschikt over alle benodigde voorzieningen, dan is Waalwijk wellicht iets voor u!

Compare listings

Vergelijken