Ontdek Eindhoven

Eindhoven, ook wel bekend onder zijn bijnaam de Lichtstad, is de grootste stad van de provincie Noord-Brabant. Eindhoven barst letterlijk met energie en is een moderne stad dat nooit stil staat! Eindhoven dankt zijn bijnaam aan het grote elektrabedrijf Philips, waarvan de vestiging in Eindhoven veel voor de groei van de stad heeft betekend. Sindsdien is Eindhoven een wereldwijd begrip voor bedrijven die streven naar technologische vooruitgang. Zo zijn er in  Eindhoven meerdere broedplekken ontstaan waar wereldspelers in innovatie zich hebben gevestigd, zoals Brain Port Eindhoven en de Hightech Campus. Hier vindt u bedrijven als ASML, Intel, NXP en Philips Lighting.

Elk jaar kent Eindhoven evenementen die zijn bijnaam te eren aan doen. Zo vindt elk najaar in Eindhoven de ‘lichtjes route’ plaats. Hierbij wordt de stad gedurende 3 weken over een route van 22 kilometer verlicht met mooie projecten van vrijwilligers, om de dag van de bevrijding van Eindhoven te vieren. Rond deze tijd vindt ook elk jaar het bekende ‘Glow’ plaats in het centrum. Dit is een lichtkunstfestival waar kunstenaars uit binnen- en buitenland prachtige kunstwerken met licht in de stad vertonen. 

Eindhoven is een populaire plek voor een dagje uit, en staat bekend als een echte winkelstad. Zowel vele internationale winkelketen, als creatieve boetiekjes, zijn in de stad gevestigd. Het Piazza op het 18 September Plein is een bekend winkelcentrum met welgeteld 4 etages. Eindhoven is een populaire stad voor winkel- restaurant ketens om nieuwe concept-stores uit te proberen. Daardoor blijft Eindhoven elke keer verrassen! Houdt u van karakteristieke panden met artistieke galerijen en speciaalzaakjes? Breng dan ook een bezoek aan de vooroorlogse wijk ‘De Bergen’.

In de binnenstad vindt u op de Markt of in de Kerkstraat veel gezellige terrassen en restaurants voor een borrel of een hapje eten. In de Smalle Haven vindt u ook de populaire Down Town Gourmet Market, een foodhall waar u kunt genieten van restaurantjes uit veel verschillende culturen. Eindhoven  kent ook een actief nachtleven. Stratumseind staat bekend als de langste uitgaansstraat van Nederland en trekt veel publiek uit de omringende dorpen en steden. Houdt u meer van cultuurvoorstellingen of concerten? Cultuurpodia De Effenaar en Dynamo trekken elk jaar grote namen en mooie projecten naar Eindhoven.

Eindhoven is een bruisende ondernemersstad waar veel innovatieve startups en bedrijven zich vestigen. Hierdoor worden oudere gebieden van de stad steeds meer omgebouwd tot hippe en creatieve districten. Een van de bekendste districten is het Strijp-S. De oude fabrieksgebouwen van Philips zitten nu vol met leuke winkels, eetgelegenheden en woon- en werkplekken. Vooral design kent een grote plek in de cultuur van Eindhoven. Op Strijp-S vindt dan ook jaarlijks het internationaal bekende Dutch Design Week plaats. Daarnaast vindt u op Strijp-S het Klokgebouw, met veel muziek evenementen. Ook het creatieve NatLab, een groot film- en cultuurhuis, heeft zich hier gevestigd.

Eindhoven kent ook veel groene stadparken als u even naar buiten wilt voor een wandeling of een picknick. In het Stadwandelpark net buiten het centrum kunt u ook genieten van 30 kunst sculpturen die door het park heen zijn geplaatst. Naast het Stadwandelpark vindt u de Genneper Parken, een groot natuur-, sport- en recreatiegebied, met een gezellig Paviljoen.

Als u houdt van een moderne en dynamische stad, waar altijd iets te doen is, dan zal Eindhoven u zeker aanspreken!

Compare listings

Vergelijken