Woon- en leefregels

Op deze pagina staan een aantal belangrijke punten t.a.v. algemene woon- en leefregels waar elke huurder zich aan dient te houden.

Bezorg andere geen overlast of hinder

Waar meerdere mensen bij elkaar wonen kan overlast of hinder ontstaan. Denk daarbij aan het plaatsen van fietsen en andere persoonlijke bezittingen in de algemene ruimte, te harde muziek of andere vormen van geluidsoverlast.

Door het opstellen van deze regels hopen wij dat iedereen prettig kan wonen. Deze regels gelden niet alleen voor u maar ook voor huisgenoten en uw bezoekers.

Voorkom geluidsoverlast

Wees rustig en stil in de algemene ruimte, verlang dit ook van uw bezoekers. Geeft u een feestje of verwacht u om een andere reden tijdelijk geluidshinder te veroorzaken? Laat het uw buren dan tijdig weten.

Fietsen, brommers en scooters plaatsen op de daarvoor bestemde plaatsen

Het is in geen gevallen toegestaan deze te plaatsen in de centrale ruimte. Het is belangrijk dat deze te allen tijde vrij zijn van persoonlijke goederen e.d. Bij brand of ander gevaar moeten de vluchtwegen vrij zijn.  Het is tevens belangrijk dat u uw bezoekers erop wijst geen fietsen te plaatsen voor het complex indien daar bordjes staan: verboden fietsen te plaatsen.

Huis- en grofvuil op de juiste plek

Gooi uw vuilnis direct in de daarvoor bestemde vuilcontainer. Laat het niet in de algemene ruimte staan. Grof vuil dient u zelf weg te brengen naar de Milieustraat.

Sluit algemene toegangsdeuren

Denk aan uw eigen veiligheid en die van uw buren. Sluit alle toegangsdeuren van het complex en het parkeerterrein goed af en voorkom ongewenst bezoek. De eigenaar van de woning en W & D Vastgoed kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor ongewenst bezoek met alle gevolgen van dien. Het is niet toegestaan om aanwezige deurdrangers los te koppelen.

Vermijd wooncontactgeluiden

Het doorklinken van geluid door bijvoorbeeld uw wasmachine of het schuiven van meubels kan eenvoudig voorkomen worden door het plaatsen van rubber of viltdoppen onder uw meubels en  door het toestel iets van de wand te plaatsen. Plaatst u een zogenaamde harde vloer? Gebruik dan isolatiemateriaal met tenminste 10db isolatie.

Roken

Roken is uitsluitend toegestaan in uw eigen woning. Het is echter niet toegestaan om hiermee overlast (geur) te vooroorzaken voor uw buren. Laat geen sigarettenpeuken achter op het parkeerterrein. Het is een kleine moeite om deze direct op te ruimen.

Balkon / dakterras / tuin

Een balkon / dakterras / tuin is geen opslagruimte. Deze is uitsluitend bedoeld om rustig op te kunnen zitten. Na gebruik neemt u uw persoonlijke bezittingen weer mee naar uw appartement en zorgt u ervoor dat u de ruimte weer netjes achterlaat zodat ook uw buren weer prettig gebruik kunnen maken van de buitenruimte.

Filter afzuigkap

Controleer regelmatig de vetfilter van uw afzuigkap. Een vette filter kan een mogelijke oorzaak van een woningbrand zijn. Wanneer u in de woning nare luchtjes ervaart dan dient u mogelijk uw koolstoffilter vervangen. Deze is naast de vetfilter aanwezig in uw afzuigkap. Een koolstoffilter zou hooguit twee maal per jaar vervangen moeten worden.

Plaatsen van (schotel-)antenne / TV Internet

Het is niet toegestaan om een (schotel-)antenne te plaatsen. Daarnaast zijn losse netwerkkabels in de algemene ruimtes eveneens niet toegestaan. U kunt uitsluitend de aanwezige CAI verbinding gebruiken voor het aanvragen van Tv en internet. Het aanleggen van nieuwe aansluitingen door huurder is niet toegestaan.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan

Gebruiken, verhandelen, aanwezig hebben en of produceren van verdovende middelen

Het is verboden om in uw woonruimte, berging of een gemeenschappelijke ruimte verdovende middelen te gebruiken, verhandelen, aanwezig te hebben en of te produceren in welke hoeveelheid dan ook. Bij ontdekking hiervan wordt uw huurovereenkomst met onmiddellijke ingang opgezegd.

In gesprek met uw buren

Als u last heeft van uw buren, probeer dan in gesprek met ze te gaan. Maak eerst kenbaar wat u storend vindt en kijk samen naar een mogelijke oplossing. Pas als u met elkaar gesproken heeft, weet u ook waar het mogelijke probleem ligt.

__________________________________________________________________________________

Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat u ondanks bovenstaande woon- en leefregels alsnog ongemak ervaart tijdens uw huurperiode, en u komt er met uw buren niet uit, meld het dan aan ons via een melding in uw huurdersportaal.

Bent u geen huurder van ons en ervaart u problemen met een huurder of complex van W&D Vastgoed? Stuur ons dan een mail op info@wdvastgoed.nl

 

Compare listings

Vergelijken