Ontdek Tilburg

Het grootste gedeelte van ons aanbod vindt u Tilburg! Ondanks dat Tilburg de een na grootste stad van Noord-Brabant is, staat de stad bekend om zijn gezellige en compacte stadscentrum. Zo vindt u in Tilburg nog die fijne, gemoedelijke sfeer, terwijl u wel kunt genieten van alle diversiteit die een stad te bieden heeft. Tilburg kent een rijke geschiedenis in verschillende industrieën, met name de textiel industrie. Het Tilburg van nu is echter altijd in beweging, en is een broedplek geworden voor innovatieve projecten en creatief ondernemerschap.

Op loopafstand van elkaar kunt u de diverse leuke gebieden die Tilburg kent ontdekken. De Heuvelstraat, waar lekker gewinkeld kan worden, wordt omringt door gezellige straatjes en pleintjes met eet- en drinkgelegenheden. Elke zaterdag vindt er een grote markt plaats in het centrum, voor zowel vers kramen, als textiel en ander aanbod. In het hart van de stad ligt ook ‘het dwaalgebied’ vol sfeervolle zijstraatjes. In de prachtige herenhuizen vindt u hier leuke boetiekjes en speciaalzaakjes voor interieur, kleding, en unieke eet- en drinkgelegenheden. Vijf keer per jaar vindt hier ook ‘De Dwalerij’ plaats, waar de straatjes worden omgetoverd in een creatieve markt.

Ten noorden van het centrum, naast het winkelgebied ‘de Besterd’, ligt de Spoorzone; een verassend creatieve plek, waar hard gewerkt wordt om de geschiedenis van de stad en innovatie voor de toekomst samen te brengen. Zo vindt u hier de Lochal, de nieuwe bibliotheek van Tilburg die in 2019 de prijs ‘mooiste nieuwe gebouw ter wereld’ ontving. Hier worden vaak bijzondere exposities worden gehouden. Ook is hier een nieuwe markthal met eten en drinken uit verschillende culturen te vinden. Aan de zuidkant van het centrum ligt de unieke Piushaven. Aan het water kunt u hier heerlijk borrelen en dineren. In de zomer kunt u hier sloepen, kano’s, of sup boards huren!

Tilburg is ook een echte cultuurstad. Het heeft verschillende theaters, muziek podia, (art-house)bioscopen en jaarlijkse festivals. De stad kent een eigen universiteit en veel verschillende hoge scholen, waaronder een kunst- en rockacademie. Hierdoor kent de stad ook een actieve en creatieve studenten en jongerencultuur, waardoor er vaak leuke evenementen in de stad plaatsvinden. Natuurlijk staat Tilburg ook bekend om het hebben van de grootste jaarlijkse kermis van de Benelux! 

Wilt u liever de natuur op zoeken? In het westen van Tilburg ligt het Wandelbos en de Oude Warande. Dit zijn mooie bosgebieden met leuke wandelpaden. Aan de oostkant van de stad ligt het unieke Moerenburg: Een prachtig natuurgebied met een agrarische achtergrond, waar veel verschillende beschermde flora en fauna te bewonderen is.

Tilburg kenmerkt zich door de ‘Ringbanen’ die om de stad heen lopen. Hierdoor zijn de uitvalswegen makkelijk toegankelijk en zijn de omliggende steden ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Breda goed bereikbaar.

Bent u enthousiast geworden over Tilburg? Kijk nu bij het aanbod voor de beschikbare woningen!

Compare listings

Vergelijken