Ontdek Roosendaal

Roosendaal staat bekend als een echte Brabantse stad met bourgondische gezelligheid! Roosendaal ligt in West-Brabant, dichtbij Breda. Ondanks dat Roosendaal minder groot is dan veel andere Brabantse steden, heeft het wel een stads karakter met genoeg te doen. Zo kent Roosendaal een leuk uitgaansleven, veel sportverenigingen, en cultuurhuizen zoals een bioscoop en een schouwburg theater. Dit maakt Roosendaal een fijne plek voor mensen die toch de gezelligheid van een stad zoeken, maar het massale van de grotere steden willen vermijden. Roosendaal kent ook minder verkeersdrukte dan de rest van de steden in Brabant, wat het tot een populaire plek woonplek maakt voor mensen die werken in de omliggende steden.

Roosendaal heeft een mooie binnenstad met een authentiek karakter, dat wel meer dan 200 winkels telt. Er zijn verschillende looproutes die u kunt volgen om de winkels te ontdekken die u zoekt. Zo vindt u in de oude straatjes zowel veel leuke boetiekjes en kleine woonwinkels, als bijzondere delicatesse winkels. Houdt u meer van de grotere ketens? Breng dan een bezoek aan het grote winkelcentrum de Roselaar in het hart van Roosendaal. Hier zijn meer dan 60 bekende landelijke winkels te vinden, en is 7 dagen per week geopend.

De Brabantse gezelligheid vindt u ook zeker terug in Roosendaal. Door de stad heen zijn leuke kroegjes en eettentjes te vinden. Op de centrale Markt bruist het van de leuke terrassen. Roosendaal heeft zelfs zijn eigen drankje, genaamd Roosenwater! Dit is een kruidig likeurtje op basis van brandenwijn. Ook vindt elk jaar 2 weken na de Tour de France de ‘Draai van Kraai’ plaats: Een groot wielerevenement waar wielrenners uit de Tour de France uit traditie in mee rijden, dat veel publiek trekt.

Op zaterdag vindt er in het centrum van Roosendaal op de Nieuwe Markt een wekelijkse vers markt plaats voor groente, fruit en bloemen. Elke maandag vindt op dezelfde plek een gezellige week markt plaats met kraampjes vol verschillende waren.  

Het gebied rondom Roosendaal is erg bekend bij wandelaars en fietsers. Roosendaal en de omliggende dorpen kennen namelijk een paar van de mooiste wandel- en fietsroutes van Nederland, die samen honderden kilometers bedragen. Hier kunt u genieten van prachtige natuur, variërend van weidse heiden en dichte bossen.

Dus zoekt u een fijne, gemoedelijke stad met toch genoeg te doen? Dan is Roosendaal wellicht iets voor u!

Compare listings

Vergelijken